Ce sunt rasinile epoxidice ?

Rasinile epoxidice sunt materiale polimerice, bicomponente, care la inceput se afla in stare lichida, apoi in baza unei reactii chimice a celor doua componente, se transforma intr-un material solid.
In timpul reactiei chimice dintre componenta A (rasina epoxidica) si componenta B (intaritorul) si pana la intarirea definitiva, materialul adera foarte bine la suprafata suport, substanta obtinuta fiind puternic adeziva. Cand cele doua componente au fost unite (rasina epoxidica si intaritorul) ele vor reactiona ireversibil, iar cand reactia este completa se vor transforma intr-un material rigid.
O suprafata acoperita cu rasina epoxidica, are o rezistenta mecanica ridicata, ofera rezistenta la degradare, si rezistenta impotriva factorilor chimici (acizi, baze, saruri, etc)

Unde pot fi aplicate rasinile epoxidice ?
Aplicatiile cu rasina epoxidica sunt diverse, incepand de la pardoseli pana la aplicatii pe diverse suporturi pentru design (pereti, fibra de carbon, fibra de sticla, metal ,etc).
Rasinile epoxidice sunt adecvate si pentru aplicari pe suprafete ce pot veni in contact cu alimentele, fiind o solutie de acoperire a pardoselilor si peretilor recomandata pentru industria alimentara.

Acoperirile epoxidice pot fi utilizate: - Pentru acoperirea / vopsirea pardoselilor solicitate la trafic usor, mediu, greu sau foarte greu: in hale de productie industrial, abatoare, farmacii, brutarii, fabrici de procesare lapte, spitale, ateliere, depozite, camera frigorifice, garaje, service-uri, parcari, spatii comerciale sau expozitionale, aeroporturi, sali de sport, piscine, magazine, birouri, bucatarii, etc;
- Pentru vopsirea peretilor, ca o alternative la faianta, suprafata fiind usor de curatat.
- Pentru captusirea rezervoarelor de apa, silozuri de nutreturi fermentate, bai de preaplin, bai saline, rezervoare de solventi, uleiuri, etc.
- Ca masa de acoperire in camp continuu (masa de spaclu) pentru protectia anticoroziva a suprafetelor de beton, beton armat, zidarie;
- Ca grund pentru sisteme de acoperire pe beton, motar, otel, lemn, ca strat de aderenta pentru alte materiale.

Fisa tehnica

Cum trebuie sa fie o pardoseala epoxidica

O pardoseala epoxidica bine executata trebuie sa fie in primul rand rezistenta si durabila in timp. De aceea, aspectul cel mai important este pregatirea corespunzatoare a suprafetei. Aplicarea rasinilor epoxidice se face doar dupa ce stratul suport a fost: curatat, slefuit, aspirat si reparat.

Durata de viata a unei pardoseli epoxidice depinde intotdeauna de operatiunile care se fac inainte de aplicarea efectiva a rasinilor. O pardoseala epoxidica bine executata este:

  • Rezistenta la trafic
  • Usor de curatat si intretinut
  • Rezistenta la impact
  • Rezistenta la diferente de temperatura
  • Neteda, lucioasa sau antiderapanta
  • Rezistenta la acizi, saruri, baze
  • Usor de remediat

Efectuam lucrari de pardoseli epoxidice in toata tara

Suntem localizati in orasul Bacau, avem personal calificat si ne deplasam in toata tara, desigur in functie de marimea suprafetelor. Cheltuielile necesare se impart la numărul de metri pătraţi, iar durata de execuţie a unei pardoseli epoxidice este de aceeasi, fie că sunt 10 mp, fie că sunt 1000 mp. De aceea trebuie luat in calcul faptul că, o suprafaţă mai mare are un preţ mai mic pe metru pătrat, faţă de o suprafaţă mai mică.
Executăm toate lucrările cu garanţie si responsabilitate.

ROMPARD - pardoseli epoxidice
Calea Moldovei 213, Bacau
0722.999.040, 0334.401.240